top of page

BESCHRIJVING GEBRUIKTE KRISTALLEN

Een aantal beelden zijn gecombineerd met kristallen. Kristallen worden ook wel edelstenen of mineralen genoemd en hebben allen heilzame, geneeskrachtige en beschermende krachten. De hoog trillende kristallen versterken de energie van de engel en hebben per kristal hun specifieke werking.

Alles op aarde en in het gehele Universum bevat een frequentie. Een trilling van de atomen. Hoe zuiverder, hoe hoger de trilling. En dus hoe meer verbonden met de Engelen en de Hogere hemelen. 

 

De tekst en foto's van de kristallen zonder engel op deze pagina komt van www.lichtpuntjekristallen.nl

Beschrijving van de gebruikte kristallen.  ​  ​  Een aantal beelden zijn gecombineerd met kristallen. Kristallen worden ook wel edelstenen of mineralen genoemd en hebben allen heilzame, geneeskrachtige en beschermende krachten. De hoog trillende kristallen versterken de energie van de engel en hebben per kristal hun specifieke werking.  Alles op aarde en in het gehele Universum bevat een frequentie. Een trilling van de atomen. Hoe zuiverder, hoe hoger de trilling. En dus hoe meer verbonden met de Engelen en de Hogere hemelen. 
Herkimer Diamant

Herkimer Diamant

Herkimer Diamanten hebben een enorme lichtkracht en zijn krachtige healers. Het zijn manifestaties van spiritueel licht dat vaste vorm heeft aangenomen.

De donkere insluitsels helpen dit licht te aarden. Herkimers zijn verbonden met het helder witte licht van de Goddelijke Essentie en stralen een heel helder kristallicht uit die je energieveld zuivert. Als je een Herkimer Diamant draagt dan kun je een voortdurende, bijna onmerkbare verbondenheid met de hogere spirituele werelden ervaren. Je komt hierdoor gemakkelijker in contact met de Engelenwerelden. Deze steen geeft energie en bevordert creativiteit. Zeer krachtig kristal om mee af te stemmen. Het stimuleert helderziendheid, telepathie en spirituele visie en roept leiding op uit hogere dimensies. Ze zijn zeer behulpzaam bij het herinneren en duiden van dromen, omdat ze je helpen in de droom bewust te blijven terwijl je dat fysiek niet bent. Ook zijn ze zeer behulpzaam bij het astraal reizen, verplaatsingen tussen dimensies en interdimensionaal werk. Herkimer Diamant bevrijdt en transformeert en brengt het doel van uw ziel naar boven. Door hun vorm zijn ze ideaal om zowel energie uit te zenden als te ontvangen. Ze ontgiften en beschermen krachtig tegen electrosmog, radioactiviteit, straling en besmettelijke ziekten. Ze maken je aura glashelder en je energie schoon. Herkimer Diamanten geven je een gevoel van gelukzaligheid en verhogen je trilling en helpen je op je pad naar ascensie, terwijl je toch in je fysieke lichaam blijft en verbonden blijft met de aarde. Dit is het proces waarbij materie van geest wordt doordrongen en waarvoor velen nu geïncarneerd zijn. Ze worden ook gebruikt om vortexen tot stand te brengen voor heling van Moeder aarde of om een ruimte te reinigen. Je kunt een kristal ook onder een behandeltafel leggen om de vrijgekomen energieën te zuiveren. Ze zijn goed voor de ogen en kunnen je algehele fysieke uithoudingsvermogen en energie peil ondersteunen.

Opafyllietm verbonden met de Engelen en drager van de Akasha-kronieken. Het schept een bewuste verbinding tussen de fysieke en spirituele gebieden.

Apofylliet

Apofylliet bezit een hoge vibratie, is verbonden met de Engelen en is drager van de Akasha-kronieken. In een ruimte versterkt de steen de energiëen. Apofylliet schept een bewuste verbinding tussen de fysieke en spirituele gebieden.

Tijdens reizen buiten het lichaam houdt apofylliet een sterke verbinding met het fysieke lichaam in stand, zodat informatie makkelijk onthouden wordt. Deze spirituele steen zorgt voor helder zicht, stimuleert de intuïtie en maakt toegang tot de toekomst mogelijk. De steen helpt bij onbalans. Het is een steen van waarheid en zorgt voor erkenning van iemands ware zelf.

Apofylliet werkt kalmerend en is effectief bij stress en heft negatieve denkpatronen op, tevens bevrijdt hij onderdrukte emoties, overwint angst en bezorgdheid. Helpt je onzekerheden accepteren. Spiritueel heeft deze steen een kalmerende en aardende werking op de geest. Helpt je reizen naar vorige levens.

Apofylliet is hét hulpmiddel bij reiki of energie behandelingen. De cliënt kan zich dieper ontspannen en is ontvankelijker.

Seleniet ( het zwaard ) geeft toegang tot het engelenbewustzijn.
Perzik Seleniet helpt bij het healen van oude trauma's en geeft inzicht in innerlijke processen.

Seleniet of Engelensteen

Seleniet (Engelensteen) heeft een zeer fijne vibratie, opent het derde oog, het kruinchakra en het zielensterchakra boven je hoofd  en geeft toegang tot engelenbewustzijn en hogere leiding. Maar weinig stenen geven de hogere chakra’s een zo intense energie als Seleniet. 
Seleniet kan je bewustzijn openstellen om je Gidsen en Beschermengelen te ontmoeten en informatie van hen te ontvangen. Deze informatieoverdracht gaat meestal zonder woorden. Als je een raster van zo’n 6 of meer stenen om iemand heen legt kun je een ervaring van spirituele ascensie krijgen. Seleniet combineert synergetisch met vrijwel alle stenen en combinaties van stenen. Seleniet bevat calcium en zwavel en deze elementen stimuleren het emotionele lichaam en helpen je om stagnaties te overwinnen en om niet in een veilige zone te blijven, maar om vooruit te blijven gaan in je leven. Deze steen hoef je nooit te reinigen, van water wordt hij ook dof. Seleniet ontlaadt en laadt andere kristallen op door deze op de steen te leggen.

Hier heeft de Gladiator engel een zwaard van Seleniet.
Rechts van hem een Apofylliet en links een Rookcitrien cluster. Het is een combinatie van Rookkwarts en Citrien en dus zeer aardend en reinigend. Geeft overvloed en veel vreugde en transformeert negatieve energie.

Perzik Seleniet is een steen van emotionele transformatie, krachtige healer. Hij helpt bij healen van oude trauma’s uit vorige levens en geeft inzicht in innerlijke processen. Hij opent de priesteres in iedere vrouw en is ideaal voor maanrituelen in de pubertijd of bij een bevalling. Hij laat je schaduw en verborgen zelf accepteren. Als steen van emotionele transformatie is hij eenkrachtige karmische reiniger en healer. Perzik-Seleniet helpt oude trauma’s los te laten. Hij healt verlating, bedrog, vergeving en acceptatie. Helpt je een evolutionaire sprong te maken. Goed bij overgansklachten, puberteit, epelepsie, kwikvergiftiging door amalgaanvullingen, vrije radicalen, borstvoeding, healt energetisch.

Pink Fire Azeztuliet of Agnitiet geeft toegang tot het Vuur van Divine Love, Goddelijke liefde wat zich in het centrum van ons hart bevindt.
Pink Fire Azeztuliet

Pink Fire Azeztuliet/ Agnitiet

 

Pink Fire Azeztuliet geeft toegang tot het Vuur van Divine Love, tot Goddelijke Liefde, dit is een vuur wat zich in het centrum van ons hart bevindt. Als je met de steen mediteert kun je de intense energie, soms zelfs door het voelen van hitte rond je hart ervaren. Je kunt het ook ervaren door het zien van een roze licht. Als je de steen op het hart legt help je om dit licht in jou te ontwaken waardoor je deze liefde meer zal ervaren. Het gebied van het hart zal groeien en in kracht toenemen, je kunt letterlijk gaan zweten van hitte door dit contact. Door deze steen kan je ‘hogere hart’ wat ook wel ‘Inner hart’ wordt genoemd ontwaken.

Lijfelijk bevindt je ‘Hogere Hart’ zich enige centimeters boven je ‘normale’ hartchakra. Dit punt is de zetel van je Goddelijke Zelf van waar Innerlijke Wijsheid en Waarheid zich bevindt. Als dit punt is geactiveerd zal het Roze Vuur (Pink Fire) hier altijd uitstralen en alles om zich heen zegenen, helen en doen ontwaken.

Pink Fire Azeztuliet

is net zoals Agnitiet een steen van passie, moed en liefde. De expressie van onvoorwaardelijke liefde van deze steen beperkt zich niet alleen die van je partner, maar voor de hele wereld om je heen. Het opent ons potentieel, het diepe ‘weten’ van binnen uit dat liefde onze basis is, onze levenskracht en de drijvende energie is van ons Universum. Pink Fire Azeztuliet straalt door ons hele lichaam en maakt liefde een cellulaire ervaring. Pink Fire Azeztuliet kan je cellen leren dat liefde de sleutel tot genezing van ziektes is. Dit maakt het een echt Nieuwe Tijdskristal dat ons bewust maakt om anders naar alles te kijken. Visualiseer het ‘Roze Vuur” en dat het iedere cel van je lichaam vult met de energie van Liefdevol Licht en dat daardoor je lichaam en geest zichzelf kan   genezen. Het helpt je dus ook emotioneel genezen omdat het je gehele energieveld met liefde vult. Als je de liefde van deze steen ervaart en oude manieren van denken als sneeuw voor de zon verdwijnen kun je ongelooflijke momenten van vreugde ervaren.

De naam Agni betekend vuur in het Sanskriet. Agni de vedische god van het vuur werd zo’n 5000 jaar geleden in India aanbeden. Hij werd beschouwd als bron van het spirituele licht, levenskracht en onsterfelijkheid. Agnitiet stimuleert de vloeibare kristallen matrix van ons lichaam en helpt het lichaam te resoneren in totale eenheid. Dit vergroot kwaliteiten zoals intuïtie, heling, wilskracht en maakt je bewuster van je doel op aarde en vergroot je bewustzijn. Deze steen maakt je ook gevoeliger voor de energie van kristallen, ook voor die zich nog in de aarde bevinden. Voor hen die met de “Planetary Crystal Grid of Light” werken zouden dit kristal moeten gebruiken, omdat deze ons hogere lichtlichaam harmoniseert en doet ontwaken. Hij helpt om het spirituele licht in je lichaam te aarden. Het hematiet in de steen heeft een uitermate positieve invloed op het bloed en voorkomt dat negatieve energieën in de fijnstoffelijke lichamen terechtkomen. Hij helpt het spirituele licht in je lichaam te aarden, tevens helpt hij de goddelijke blauwdruk van “heelheid’ in het fysieke lichaam te activeren. Dit kristal helpt de ziel om weer in het lichaam terug te keren na uittreding of spirituele reizen. Deze steen geeft veel energie en vitaliseert, verjongt en maakt blij. De steen werkt zeer goed als u zich verloren of hopeloos voelt, hij herstelt de hoop en het vertrouwen in de toekomst en maakt de geest sterker. Goed voor vrouwen die zeer verlegen zijn en zich moeilijk kunnen uiten, door deze steen leren ze hun ‘mannetje’ te staan. Houd daarbij de steen in de zak of draag hem aan een ketting. De steen is ook weldadig voor een relatie die een sleur geworden is. De steen trekt aardige, liefdevolle minnaars aan.

Avaloniet, de magie van Avalon en Koning Arthur en Merlijn. Het opent het paranormale bewustzijn en stimuleert telepathie tussen zielsverwanten.

De tekst en foto's van de kristallen zonder engel komt van www.lichtpuntjekristallen.nl

Avaloniet / Drusy Blauwe Chalcedoon

 

 

Biedt toegang tot het collectieve onderbewuste en mythische domeinen. U maakt contact met elfen, feeën en deva’s en dus met oude magie, zoals in Avalon in de tijd van Koning Arthur en Merlijn. Dit kristal opent het paranormale bewustzijn, stimuleert telepathie tussen zielsverwanten.

U komt in contact met uw incarnaties (wijze vrouw, priesteres) Avaloniet helpt bij faalangst en biedt rust en neutraliseert negatieve gedachte patronen. Blauwe chalcedoon is een steen met grote helende eigenschappen en zijn zachte energie is verkoelend en kalmerend en zorgt voor gemoedsrust. Hij is met name effectief bij het activeren en helen van het keelchakra en maakt het uiten van gevoelens makkelijker. Deze mystieke steen stelt je in staat om bij je hogere zelf te komen, waardoor je steeds meer stukjes van jezelf gaat ontdekken, maar ook de ander beter gaat begrijpen. Zeer goed bij mensen die zich onbegrepen voelen. Dit is een steen die ondersteunt en voedt en woede, infecties en ontstekingen neutraliseert. Hij helpt je bij onderdrukte gevoelens die voortkomen uit de angst om afgewezen te worden zowel uit de kindertijd als tijdens de volwassenheid. Deze steen lost oude patronen van onderdrukking op en moedigt een nieuwe manier van uiten aan. Bij alles op het gebied van de keel, keelontsteking, angina, verkoudheid, praten, slikken, emotie, verdriet kan deze steen uitkomst bieden. Ook goed voor de botopbouw, versterkt tanden en kiezen, maar ook bij reuma achtige pijnen. Ook goed bij problemen met de schouders en nek, een slecht werkende schildklier en het lymfestelsel. Werkt koortsverlagend en verwijdert blokkades in het zenuwstelsel. Bij genezing met geluid helpt deze steen te focussen en richt geluid naar de juiste plaats. Hij helpt je in het Nu te zijn.

Petaliet

Petaliet is een engelensteen met een hoge, zuivere vibratie die bijdraagt aan spirituele zuivering en die je kosmische bewustzijn helpt te openen.

Petaliet is een steen van innerlijke beelden, net als Fenakiet kan ze je innerlijke oog openen en je heldere vermogens versterken. De prachtige roze kleur die varieert van zeer licht tot donkerder roze komt door het element lithium, dit zorgt voor kalmering van en evenwicht in getraumatiseerde emoties en energieën. Ze brengt je naar een plaats van diepe vrede en vreugde en is ook heel geschikt voor diegenen wier denken alle kanten op schiet. Petaliet kan je naar een dimensie van rust en heling voeren, een ruimte waarin de zorgen en het getob van deze wereld niet bestaan, zodat je kunt baden in de kalme gelukzaligheid van de geest die nergens door wordt geplaagd. Deze beschermende steen bevordert meditatie en afstemming en neemt je mee naar een kalme en heldere dimensie waar oorzaken zijn op te sporen en te wijzigen, ook geeft Petaliet energie en activeert het processen. Zeer goed bij genezing van de voorouderlijke tijdslijn. Het is ook een sjamanensteen die een veilige omgeving voor spiritueel contact of voor een visioenentocht biedt. Verrassend bij Petaliet is dat ze ondanks de zeer hoge vibratie, ze ook een aardend aspect heeft dat je helpt verbonden te blijven met het aardse leven, terwijl je de innerlijke dimensies die het opent kunt verkennen, zodoende is het ook een steen van manifestatie. Petaliet kalmeert de aura, opent de hogere chakra’s en verbindt je met de hoogste niveaus van spirituele kennis. Hij helpt bij bevrijding van negatief karma en miasma’s en helpt om entiteiten uit de aura te verwijderen. Deze steen ondersteunt en geeft energie bij ziekte. Op het lichaam gedragen geeft Petaliet constant energie en activeert het alle energiecentra van het lichaam op elk niveau. In de ruimte straalt het een liefdevolle, beschermende energie uit. Als healers stenen op de juiste chakrapunten op het lichaam van de cliënt plaatsen, wordt ook die geholpen zijn of haar kanaal voor de helende energieën te openen. Petaliet harmoniseert het endocriene stelsel, is ondersteunend bij de behandeling van kanker en werkt weldadig voor cellen, ogen, longen, spierkrampen en darmen.

 

 

 

 

.

Vera Cruz Amethist

 

Dit is een amethist met een zeer hoge vibratie die is afgestemd op de violette vlam van transformatie. Deze steen zuivert, vooral op spiritueel niveau. Het is een beschermende steen die veilige buiten lichamelijke ervaringen en spirituele reizen mogelijk maakt. Naar verluidt brengt Vera Cruz Amethist je meteen in een bètaritme wat de meditatie, de trance en spiritueel reizen bevordert. Het stimuleert de profetische vermogens, helpt paranormale gaven te openen.

Een krachtig instrument voor sjamanisme op hoog niveau. Op de zielensterchakra heeft hij toegang tot de vibratieniveaus waar zielen elkaar ontmoeten en versmelten. Hij activeert en reinigt alle chakra’s, vooral de bovenste. Hij is behulpzaam bij het begrijpen van verslavingen en helpt deze te doorbreken en helpt onvoorwaardelijk lief te hebben en de andere ziel zijn eigen reis te laten maken. Eigenlijk zijn het de lemurische lasertjes onder de Amethisten. Lasers zijn bijzondere kristallen die taps toe lopen en werden gebruikt als instrumenten in de genezingstempels van Lemurië en Atlantis. Ze dragen niet alleen de kennis van deze beschavingen, maar ook van de stellaire ruimten waar ze oorspronkelijk vandaan komen. Door je te verbinden met hun kennis, wordt je onderwezen in de geavanceerde genezingskunst van de Lemurianen en Atlantiërs. Door hun vorm kan energie met grote snelheid door het lichaam van het kristal reizen en bij de punt wordt het geprojecteerd als een laser. Zeer goed te gebruiken voor etherische chirurgie en het verwijderen van entiteiten en implantaten. Ga op je gevoel te werkt, het kristal zal je helpen hoe te gebruiken. Deze kristallen zenden zeer hoge lichtfrequenties uit. In het oude Egypte werden ze gebruikt voor klank en kleur healing. Ze zijn verbonden met de Hators, die weer verbonden zijn met de zachte en liefdevolle energieën en krachten van Venus en door hun paarse kleur zijn de Vera Cruz Amethisten verbonden met de Violette Vlam van transformatie die hoort bij Meester Saint Germain. De ribbeltjes aan de zijkanten bevatten informatie en coderingen. Als je met je vinger over deze gaat, kan de informatie tot je komen. Deze Amethist lasertjes helpen op ons pad naar ascensie. Ze helpen je bij het transformeren van alles wat nog niet in balans is omdat ze werken met de etherische blauwdruk en verfijnd DNA voor diepe interdimensionale cellulaire healing.

Engelenvleugel Calciet Roze

Engelenvleugel Calciet is een nieuw gevonden, zeer zeldzame vorm van roze Calciet in kristalvorm, gevonden in het hart van Mongolië. Het is één van de krachtigste “zachte” energiestenen van de Calciet familie.

 

De vorm is als een Engelenvleugel en dit prachtige kristal wat kort geleden ontdekt is straalt de energie van pure Liefde uit. De vorm is een prachtige uiting van de verbondenheid van dit kristal met de Engelenwerelden. Engelenvleugel Calciet uit Mongolië geeft heel veel troost aan de menselijke Engelen onder ons die de liefde van hun thuiswereld missen en deze zo graag op aarde willen uitstralen. Dit unieke kristal is verbonden met de roze galactische straal en brengt hiermee de liefdevolle, vrouwelijk zachtheid van de lichtmeesters als Isis, Maria en Quan Yin naar je toe. Ze verbindt je met de Moederenergie en heelt hiermee ook oude karmische pijnstukken die hiermee verbonden zijn. Ook heelt het kristal oude wonden van het innerlijke kind. De kracht van dit kristal is miraculeus, het werkt door het hart, hogere hartchakra en het “inner heart”. Engelenvleugel Calciet helpt je om in synchroniteit te leven en zorgt ervoor dat visioenen of dromen die onmogelijk lijken uit te laten komen. Door alleen bij deze steen te zijn wordt je auraveld gevuld met plezier en Liefde in de allerkrachtigste vorm en zorgt het voor totale eenheid met Liefde en Al dat Is.

De foto's ( zonder Spirit Stone) en de tekst komt van 

www.lichtpuntjekristallen.nl

Geelgouden Calciet Bol

 

Geel Gouden Calciet is verbonden met de Gouden Vlam van het Christusbewustzijn en het Licht van de Grote Centrale Zon. Hij werkt op de hoogste frequentie van het hart en de hogere hartenergie.

 

Gouden Calciet, verbonden met Engelen, is zeer liefdevol. Hij schenkt sereniteit en wijsheid en diepe kracht. Hij werkt tevens bijzonder transformerend rondom de zonnevlecht. Daar verwarmt en verzacht hij oude pijnstukken en helpt deze te helen. Ook is Gouden Calciet verbonden met de Zonnekracht waardoor je zelf weer in je eigen lichtkracht komt. Bij meditatie brengt hij je in een zuivere bewustzijnstoestand. Calciet is een krachtige versterker en reiniger van energie. In een kamer verwijdert het negatieve energieën uit de omgeving en verhoogt het je energieniveau. Deze spirituele steen is verbonden met je hogere bewustzijn en versnelt je ontwikkeling en groei. Op psychisch niveau verbindt het de emoties met het intellect, geeft hoop en motivatie en bestrijdt luiheid en helpt energieker te worden. Tevens kalmeert het de geest en versterkt het je geheugen. Ook verlicht het emotionele stress en vergroot de steen je zelfvertrouwen.

 

Gouden Calciet is een goede chakra reiniger die ze weer in balans brengt en energie geeft. Calciet is goed voor het skelet, de botten en gewrichten en brengt verlichting bij darm- en huidziekten en stimuleert het bloedstolling en helpt het bij weefstelherstel. Versterkt het immuunsysteem.

Himalaya Gold Azeztuliet

 

Gouden Azeztuliet is een zeldzaam lichtdragend Kristal, één van de meest verfijnde in het Rijk der Mineralen.

Himalaya Gold Azeztuliet met zijn zeer zuivere vibratie is afgestemd op de hoogste vibraties en brengt deze naar de aarde om de spirituele evolutie te bevorderen. Dit Kristal is net zoals de gele danburiet verbonden met de Gouden Straal, deze kristallen samen zijn zeer krachtig. Deze straal is verbonden met het Christusbewustzijn en helpt met het wakker worden van al onze lichtlichamen. Azeztuliet lost oude patronen van degeneratie, ziekten en angsten op tot in onze cellen. Gouden Azeztuliet resoneert zeer krachtig met de zonnevlecht, dit is de zetel van kracht en manifestatie van ieder mens. Al onze beperkingen en oude patronen uit het verleden worden door dit Kristal getransformeerd. Gouden Azeztuliet vergroot onze intentie-kracht, ons bewustzijn tot synchroniteit, mentale helderheid en onze gevoeligheid voor spirituele begeleiders. Dit Kristal leert ons de perfectie van ieder moment te zien, het helpt onze verlangens tot controle en verwachtingen uit te werken. Het moedigt vertrouwen voor de perfectie van Al Wat Is aan, de ware vervulling ontstaat door het loslaten van controle. Het verschijnen van Himalaya Gold Azeztuliet op aarde valt samen met nieuwe capaciteiten voor ons mensen, zoals creatief manifersteren door gedachtenkracht. De verbinding tussen ons 3e oog en de zonnevlecht spelt hierbij een belangrijke rol. De kracht van creatie, die wij bezitten is één van co-creatie. Onze partner is de Ziel van de Wereld. Alle Azeztuliet kristallen brengen ook het naamloze licht van de Grote Centrale Zon, het spirituele hart van het Universum naar de Aarde, om alles tot vol bewustzijn te laten komen.

De tekst en foto's van de kristallen zonder engel komt van www.lichtpuntjekristallen.nl

Bi-color Kyaniet

 

Kyaniet Bi-color brengt de chakra’s en de verfijnde lichamen op één lijn door de banen en de meridianen te reinigen en lijnt je DNA weer uit met de oorspronkelijke blauwdruk. Bi-color Kyaniet herstelt de Chi in het fysieke lichaam. Zeer goed voor de keelchakra, versterkt de stem, geneest de keel en moedigt aan de waarheid te spreken en angsten en blokkades te doorbreken. Hij doorbreekt onwetendheid en laat de waarheid zien. Kyaniet herstelt Qi of levenskracht en gaat dwars door verwarring heen, verwijdert obstakels, illusies, woede, frustratie en stress. Leert u de rol van het zelf bij oorzaak en gevolg (karma). Zeer krachtige steen, ook zeer goed voor de spieren, de schildklier en de hersenen en verzachtend bij ovulatiepijn.

Groene Kyaniet ook perfect voor kristalresonantietherapie en andere vormen van healing met kristallen. Groen kyaniet reinigt je energieveld en vormt een beschermend schild voor indringers en transformeert blokkades. Hij helpt je verbinden met de waarheid van je hart en hiernaar te leven en je eigen unieke pad te bewandelen waardoor je je eigen unieke talenten beter leert zien. Dit kristal is behulpzaam bij het accepteren van karmische processen en bij het vervullen van uw roeping. Hij wekt mededogen, bevordert spirituele rijping en aardt spirituele vibraties. Hij stimuleert helende dromen. Hij opent het hartchakra en is goed bij stress, pijn, de hersenen, de bloeddruk, infecties en overgewicht. Hij verbindt je met het dynamisch evenwicht van de natuur en met de Deva’s en Natuurwezens en helpt je om de levenskracht van de kosmos te voelen. Evenals andere groene stenen zorgt deze steen voor een goede slaap en voor gemoedsrust. Hij versterkt het zenuwstelsel en versterkt het hart, de thymus, hersenen en immuunsysteem. Deze zeer krachtige steen is ook heel goed voor de spieren en hij brengt yin en yang in evenwicht. Deze krachtige nieuwetijdssteen hoef je nooit te reinigen.

De foto's ( zonder Spirit Stone) en de tekst komt van 

www.lichtpuntjekristallen.nl

Amethist

 

Amethist stimuleert je om verantwoordelijkheid te nemen voor je realiteit door je te herinneren aan je relatie met de kosmos, het hogere wezen dat je bent en waarmee je alles creëert. Amethist maakt je ontspannen, wat nodig is voor het afstemmen op je hogere zelf, hierdoor ook heel geschikt voor meditatie. Hij kalmeert je gedachten geeft ook innerlijke en mentale rust. Hij werkt beschermend bij psychische aanvallen en zet deze om in liefde. Hij zuivert tevens de aura, werkt kalmerend en blokkeert negatieve energieën en geopatische belasting doordat hij je helpt met het opbouwen van een energieschild, een veld van spiritueel licht rond het lichaam. Amethist helpt je bij het nemen van besluiten, bevordert het gezond verstand en spirituele inzichten, verdrijft woede, angst en bezorgdheid en verlicht leed en droefheid. Amethist samen met Sugiliet helpen je om slechte gewoonten of verslavingen te doorbreken. Een groot stuk of een geode in huis of in je praktijk geeft je het gevoel dat je bent omgeven en beschermd door een bel van licht. Het is een steen die voor iedereen fijn is, ongeacht of je in spiritualiteit geloofd of niet. In de kamer van een zieke helpt Amethist de energie zuiver houden. Spoel hem bij intens gebruik af en toe af onder stromend water.  De steen bevordert hogere bewustzijnstoestanden en helpt bij slapeloosheid en is weldadig voor pijnen, hoofdpijn, nachtmerries, woede, angst, verdriet, longen en huidproblemen.

Rozenkwarts

 

Rozenkwarts is heel goed voor het hart en hartchakra en leert je de ware essentie van liefde. Hij zuivert en opent het hart op alle niveaus en zorgt voor innerlijke genezing en eigenliefde. Hij kalmeert, stelt gerust en helpt bij trauma’s. Hij helpt je bij het aantrekken van liefde, leg hem daarvoor bij je bed of in de relatiehoek van je huis (als je de voordeur binnenkomt, rechts achterin). In bestaande relaties zal rozenkwarts vertrouwen en harmonie herstellen. Hij vervangt negatieve energie door liefdevolle vibraties. Rozenkwarts versterkt empathie en gevoeligheid en helpt om noodzakelijke veranderingen te accepteren. Deze steen bevordert de ontvankelijkheid voor alle soorten schoonheid. Emotioneel bevrijdt hij onderdrukte emoties en verdriet, verandert conditioneringen die geen nut meer hebben, verzacht pijn en vult verlies aan. Als je nooit liefde hebt ontvangen, opent rozenkwarts je hart, zodat je ontvankelijker wordt. Bij een onbeantwoorde liefde troost hij je verdriet. Hij leert je van jezelf te houden en moedigt je aan jezelf te vergeven en te accepteren. Hij geeft een gevoel van eigenwaarde.

Rozenkwarts is goed voor het hart en de bloedsomloop. Op de thymus geplaatst helpt de steen bij borst- en longkwalen. Goed voor de nieren en bijnieren en helpt bij duizeligheid. Rozenkwarts zou de vruchtbaarheid vergroten. Behulpzaam bij de ziekte van alzheimer, parkinson en dementie

Bergkristal

 

De overgang naar het kristallijne tijdperk vindt nu plaats, ons proces en dat van Moeder Aarde naar Ascensie gaat in een stroomversnelling. Het is belangrijk om je angst en je schuldgevoel los te laten, velen van ons zijn aanwezig geweest ten tijden van het misbruik van de kristalenergie op Atlantis. Vanuit een hoger perspectief heeft deze gebeurtenis moeten plaatsvinden, het is zo bedoelt, het was niet het hoogste goed, maar nu kunnen we vanuit het hoogste goed creëren. Bergkristallen of Kwartsen zijn zeer krachtige healers en energieversterkers. De steen of punt neemt energie op, slaat deze op, laat deze los en reguleert haar. Helder kwarts belichaamt het concept van helderheid en leert je om een voertuig voor het Goddelijke Licht te worden. Kwarts brengt helderheid van denken en doelstelling in hoofd en hart en helpt verwarring te overwinnen. Ook helpt het je om een heldere verbinding te leggen met je hogere zelf en hogere leiding. Als je een kwarts kristal of bergkristal vasthoudt verdubbelt dat je biomagnetische veld, versterkt het de spierspanning en beschermt tegen straling. Bergkristal brengt de energie in een volmaakte toestand door terug te gaan naar de toestand voor de ziekte. Het reinigt en versterkt de organen en verfijnde lichamen en resoneert met alle chakra’s. Op het spirituele vlak verhoogt dit kristal de energie tot het hoogst mogelijk niveau. Kwarts is een grote energiebespaarder en stimuleert het immuunsysteem.

Milky quartz crystals uit Zambia

 

Milky quartz crystals zijn unieke, zachte kristalpunten, lasers of selfhealers met een vrouwelijke uitstraling. Ze zijn zacht en krachtig, mysterieus, milky en helder tegelijk. Ze hebben ook verbinding met de roze straal van onvoorwaardelijke liefde en mededogen. De kristallen zijn verbonden met de Engelendomeinen en met de helende vrouwelijke energie die verbonden is met Maria, Quan Yin, maar ook met Godinnen zoals de maangodin Isis. 

 

Milky quartz crystals helpen om alles wat nog niet in balans is te transformeren en brengen groei en verdieping. Ze helpen emoties te verwerken en pijnen te transformeren in vreugde en blijheid. Ze versterken onschuld en verbinden je met je innerlijk kind. Ze helpen ook bij het beëindigen van martelaarschap en slachtofferschap, maken je hoopvol en wijs. Als je met deze kristallen mediteert kom je in contact met diepe innerlijke wijsheid. Milky quartz crystals zijn ook verbonden met Natuurwezens zoals Eenhoorns, Elfen en Feeën. Ze verbinden alle mensen op aarde in liefde, leren ons weer naar het leven op aarde te kijken door de ogen van een kind, onschuldig en in totale verwondering en helpen zo de Nieuwe Aarde gestalte te geven. Ze verhogen je bewustzijn naar een kosmisch bewustzijn. Ze bevorderen innerlijke rust . Het zijn krachtige healers en energie versterkers, als je ze vasthoudt verdubbelt deze je biomagnetische veld en beschermen ze je tegen straling. Ze reinigen en versterken je lichaam en je aura en resoneren met alle chakra’s, tevens versterken ze je immuunsysteem en zijn behulpzaam bij infecties.

Abalone Schelp

 

Het parelmoer in deze schelpen heeft net zoveel kracht als edelstenen. De verschillende kleuren hebben een balancerend effect op alle chakra’s.

De reflectie van het parelmoer zou het kwade oog afwenden, vooral het hartchakra wordt verlicht van angst, verdriet en bezorgdheid. De link met het element water suggereert dat Abalone Schelp een krachtige reiniger is. Meditatie met de schelp helpt je nieuwe inzichten te verkrijgen zodat oude gewoontes kunnen worden losgelaten. De schelp schenkt inspiratie en creativiteit. Verzacht emoties, werkt positief, stimuleert de intuïtie. Algemeen wordt gezegd dat de Abalone rijkdom, kracht en een lang leven schenkt. Goed voor nerveuze hartklachten en de spijsvertering.

De foto's ( zonder Spirit Stone) en de tekst komt van 

www.lichtpuntjekristallen.nl

Amethistelestiaal Meesterkristalpunt

 

Deze zeldzame kristalpunten zijn echte krachtpatsers, het zijn unieke zielen die een een krachtige verbinding met de Engelenrijken hebben. Dit Meesterkristal bezit bijzondere krachten, het overlaadt je met kristallijn licht vanuit de goddelijke werelden. Het zuivert en transformeert en zet heel je systeem in een hogere lichttrilling. Zeer krachtig genezende steen die inwerkt op de hogere chakra’s. Stimuleert de pijnappelklier en maakt contact met de interplanetaire wezens, gidsen en helpers.

Amethistelestiaal Meesterkristalpunten tonen je het belang en de gevolgen van ervaringen uit vorige levens op je huidige leven en lost daaruit voortvloeiende blokkades op. Ze verjagen negatieve energieën van buitenaardse of andersoortige afkomst. Amethistelestiaal Meesterkristalpunt stelt gerust en kalmeert. Het zorgt voor de ultieme doorstroom van kristallijn licht tot diep in je aardse blauwdruk en geeft dus diepgaande healing. De steen is verbonden met de violette straal van transformatie en Meester Saint Germain, tevens heeft hij verbinding met de magische energie van Merlijn. Hij zorgt voor magie en geluk in je leven. Hij bevat de wijsheid van sjamanen, alchemisten en magiërs en ondersteunt sjamaanse praktijken of magische rituelen. Hij geeft toegang tot Multi dimensies en helpt je te reizen tussen twee werelden. Tevens biedt hij blikken in het verleden of in de toekomst en zorgt voor een succesvolle afronding van spirituele activiteiten. Ze dragen coderingen van oude beschavingen als Mu, Og, Zu, Lemurië, Atlantis en die van het oude Egypte in zich. Deze kristallen worden gebruikt om contact te maken met en voor de overdracht van informatie van deze oude beschavingen. De transcriptie van de symbolen geeft je informatie die je op dit moment in je leven nodig hebt. De coderingen bevatten ook informatie over de ervaringen en ceremoniën waaraan deze kristallen hebben deelgenomen. Ze bevatten ook informatie over healing methodes en technieken van oude beschavingen alsmede beschavingen uit het universum, die over eonen van tijd hun succes bewezen hebben. Dit zijn meestal persoonlijke kristallen en de informatie zal tot je komen als je tijdens een meditatie de punt tegen je derde oog houdt. Sluit je ogen, centreer je in je hart en open je geest, adem regelmatig en diep en ben ontvankelijk voor de informatie die komt. Je zult persoonlijke informatie ontvangen die je ontwikkeling versnelt of informatie waarmee je anderen kunt helpen. Perfect ook voor het genezen van de hersenen na drugs of alcoholmisbruik. Amethistelestiaal Meesterkristalpunt herstelt het cellulair geheugen. Zeer krachtig Nieuwetijdskristal met een hoog Goddelijk licht en zeer hoge vibratie.

Zinkiet

 

Zinkiet is een krachtige steen die fysieke energie en persoonlijke kracht combineert met creativiteit. Deze vurige steen kan het manifestatieproces bevorderen en leeggelopen energiesystemen weer opladen. Het verwijdert energieblokkades uit het lichaam en laat de levenskracht ongehinderd stromen. Dit mineraal trekt overvloed aan op het fysieke en spirituele niveau en kan worden gebruikt om het lichtlichaam stevig in het fysieke te verankeren. Zinkiet resoneert met de onderste 3 chakra’s, activeert deze en helpt hen die alleen in de bovenste chakra’s blijven hangen te aarden en zorgt voor een verbinding van alle chakra’s. De toename van emotionele, mentale en spirituele energie komt door het volledig activeren van alle chakra’s en meridianen. Zinkiet geeft het lichaam energie geeft moed, passie en stimuleert creativiteit en vruchtbaarheid. Zinkiet bevordert het opstijgen van de kundalini-energie en versterkt instinct en intuïtie. Dit zijn krachtige kristallen die bijna iedereen kan voelen. Zeer goed bij shock en trauma, ook helpt het traumatische situaties aan te pakken. Het verlicht depressies en bevrijdt pijnlijke herinneringen. Twijfelaars en mensen met lethargie helpt het hun volle potentieel tot uiting brengen en noodzakelijke veranderingen te accepteren. Ook goed bij fobieën omdat het dieperliggende oorzaken verhelpt. Samen met carneool op het 2e chakra gelegd stimuleert het seksuele en creatieve energie en samen met Cupriet op het basischakra gelegd geeft het levenskracht. Op het 3e chakra met heliodoor, libisch goudtektiet, gouden danburiet of gele fluoriet stimuleert het je wil en manifestatiekracht. Samen met Seleniet haalt het negatieve energie uit het lichaam. Vrouwen die last hebben van de menopauze of het lege nest syndroom hebben baat bij zinkiet, voor mannen verhoogt het de potentie en is het weldadig voor de prostaatklier. Zinkiet verbetert het immuunsysteem is weldadig voor fysieke relaties en seksualiteit, kan onvruchtbaarheid behandelen en geeft het lichaam energie. Goed voor huid en haar, is ondersteunend bij ME, aids, auto-immuunziekten, candida, spierkwalen, bronchitis en epilepsie.

Het Zinkiet in de foto hiernaast houdt Tovenaar Merlijn een toverstaf van Zinkiet vast. De kristallen Gouden bol is Gouden Calciet en wordt in de teksten hierboven beschreven.

De foto's zonder Spirit Stone én de tekst komt van www.lichtpuntjekristallen.nl

Chalcedoon rose

 

Roze Chalcedoon heeft een hoge vibratie die verbonden is met de roze straal, die verbonden is met de vrouwelijke Godinnenlijn zoals Maria, Isis en Kwan Yin. Als je met dit kristal mediteert wordt je hart geopend en zullen je fysieke en emotionele lichamen zich met liefde vullen. Ze brengt je emotionele lichamen en je hartchakra in balans.

Je zult vol vertrouwen leven vanuit de waarheid van je hart. Deze prachtige steen helpt je om alles los te laten en in vrede en acceptatie te leven, dit met hulp van Lichtwezens en Engelen die met dit kristal verbonden zijn. Deze stenen hebben een helende vrouwelijke energie. Roze Chalcedoon is een steen die eerlijk maakt, hij laat zien wat je wel en niet kunt. Mensen die wat te zweverig zijn komen tot bezinning omdat hij laat ervaren dat het leven is zoals het is en niet zoals zij denken dat het is. Met deze steen neem je geen genoegen met minder. Zowel bij kennis al materie haalt hij eruit wat erin zit. Hij brengt rust en is ideaal om een burn-out aan te pakken. Hij verbetert ook de concentratie en versterkt paranormale vermogens. Deze steen maakt de longen schoon en versterkt de longcapaciteit, waardoor hij goed is bij ademhalingsproblemen of verkoudheid. Zowel lichamelijk als geestelijk houdt hij jong en laat hij littekens sneller helen. Bij enge dromen of slaapproblemen geeft hij rust, ondersteunt bij een zwak gebied en brengt de borstvoeding op gang.

Roze Chalcedoon werkt versterkend voor de holtes, blaas en seksuele organen, maar ook mensen met overdreven reflexen, geen controle, beven of Parkinson kunnen baat hebben bij de roze chalcedoon.

De foto's ( zonder Spirit Stone) en de tekst komt van 

www.lichtpuntjekristallen.nl

Sand Included Crystal

 

Sand included crystal is een nieuw gevonden kristal uit Diamantina Brazilië. De kwartspunten bevatten prachtige formaties van zandkristalletjes met een oranje/roze/witte kleur. Het zijn magische kristallen met een hele heldere hoge, liefdevolle vibratie.

Deze kristallen hebben verbinding met de hogere domeinen, maken contact met het hoogste wezen dat jij bent en met engelen, lichtwezens en gidsen. Volgens de oorspronkelijke indianen is zand het symbool van rijkdom van het universum. Sand Included Crystal worden door sjamanen ook gebruikt om mee te dromen en dat je via je dromen kennis krijgt uit vorige levens. Door in dit kristal te kijken, tot in de ziel van het kristal kun je in andere werelden schouwen, ook kan er een kosmische verschuiving van je bewustzijn plaats vinden. Ze helpen je naar verschillende niveaus en werelden te reizen, zowel kosmische als persoonlijke als die van de ziel. Ze helpen je ook schouwen in ruimten van diepe universele liefde zodat je helemaal vanuit je hart zult gaan leven, wat in deze tijd ontzettend belangrijk is. De stenen hebben een vrouwelijke, liefdevolle uitstraling die kalmerend werkt. Op je kruinchakra gericht openen ze alle hogere chakra’s, op je 3eoog stemt hij je af op de wijsheden van de universele geest. Fysiek zijn het krachtige healers die een helende werking op je cellen hebben, ze helpen tevens gifstoffen en andere vervuilingen in het lichaam te zuiveren. Tevens zuiveren ze je aura en beschermen je.

De foto's ( zonder Spirit Stone) en de tekst komt van 

www.lichtpuntjekristallen.nl

Malacolla Chalcedoon

 

Malacolla Chalcedoon is de naam die nu gegeven wordt aan de combinatiesteen Malachiet met Chrysocolla en Chalcedoon die gevonden wordt in Congo.

Malacolla Chalcedoon is een steen met een zeer hoge, genezende vibratie die tevens oude wijsheden in zich heeft. Deze combinatie symboliseert heelheid en vrede, werkt kalmerend  en geeft troost en beschermt tegen angsten. Deze mystieke steen helpt je om in contact met je hogere zelf te komen, met de energie van wie jij eigenlijk in totaliteit bent. In een onevenwichtig gebied geplaatst herstelt het langzaam de balans.  Het is een zeer geneeskrachtige reiniger van het emotionele lichaam die trauma’s helpt op te heffen. Beschermt krachtig tegen negativiteit, straling en vervuilende stoffen. De steen bevat de ‘mannelijke’ of yang energie van koper die de steen groen kleurt, deze helpt om actie en ideeën vorm te geven en om te creëren en de zachte vrouwelijke energieën van het blauwe Chrysocolla en de witte Chalcedoon, die helpt bij meditaties en communicatie en die je verbinden met lichtwezens en engelen.. Hij stimuleert de zonnevlecht en helpt je wensen en dromen te creëren en manifesteren. Op het derde oog gelegd versterkt het paranormale vermogens en op het keelchakra verbetert het niet alleen de communicatie met helpt je ook in te zien wanneer je dient te zwijgen. De steen maakt vastberaden en zelfverzekerd, helpt je trouw te blijven aan jezelf. Malacolla Chalcedoon is goed bij krampen, vrouwelijke organen en vergemakkelijkt bevallingen, verlaagd de bloeddruk, ondersteunend bij astma, artritis, epilepsie, gezwollen gewrichten, tumoren, wagenziekte en duizeligheid, ook de milt en de alvleesklier. De steen versterkt het immuunsysteem en stimuleert de ontgiftende werking van de lever. Verwijdert negatieve energieën in huis. Goed voor relaties. Kalmeert en reinigt alle chakra’s en geeft ze nieuwe energie. De steen verwijdert schuldgevoel, geneest hartzeer en moedigt zelfbewustzijn aan en geeft vreugde. Goed bij fobieën, artritis, spierkrampen, maagzweren, longproblemen, keelontsteking, lever, nieren, darmen en bij diabetes. Ook ondersteunend bij menstruatiepijnen, overgangsproblemen en hormoonschommelingen. Malacolla Chalcedoon ontkrampt het borstgebied waardoor men zich minder benauwd zal voelen en vermindert kramp in de benen. Goed voor de botopbouw van tanden,  kiezen en botten. Deze prachtige steen helpt je om in vrede en acceptatie in het Nu te leven.

De foto's en tekst van deze pagina zonder Spirit Stone, komen van de website van Lichtpuntjekristallen.nl

Serafiniet

 

Deze olijfgroene steen is verbonden met de energie van de Serafijnen, dit is een hogere engelenorde.

Serafiniet is een spirituele naam voor een mineraal dat clinochloor heet. Het kristal wordt serafiniet genoemd vanwege de witte strepen die vaak de vorm hebben van engelachtige witte veren, engelenvleugels.

 

Het is een zeer belangrijk en geneeskrachtige steen van deze tijd. Het activeert engelencontact met de hoogste gebieden van genezing. De steen reinigt de twee grote kanalen waardoor energie langs de ruggengraat omhooggaat, zodat het hartchakra stabiel wordt.

Daarna wordt afstemming met en opening van het kruinchakra mogelijk.

 

De steen helpt in hartkwesties, laat voelen wat goed is en helpt je in volmaakte harmonie met je ware verlangens van je ziel te komen.

Serafiniet helpt los te komen van het denken en helpt negatieve emoties te verdrijven.

 

Fysiek zorgt het voor genezing op alle niveaus van het lichaam, het zuivert het bloed, ontspant het bovenste gedeelte van de borst, zodat de longen beter werken en er meer zuurstof in het bloed komt. De steen verbeterd de fysieke conditie. Ook goed bij verkoudheid en helpt gewichtsverlies te bevorderen.

 

 

De foto's en tekst van deze pagina zonder Spirit Stone, komen van de website van Lichtpuntjekristallen.nl

bottom of page