top of page

Wat is speksteen eigenlijk ...



Speksteen wordt ook wel zeepsteen genoemd. De naam is ontstaan doordat de steen door het hoge talkgehalte aanvoelt als een glad stukje zeep. Speksteen is een zachte steensoort die gemakkelijk te bewerken is. De steen is onder andere bekend door zijn geneeskrachtige werking. Speksteen kan worden ingezet bij verschillende huidproblemen zoals: een rode huid, jeukende plekken, overmatige transpiratie, verouderingsverschijnselen en het voorkomen van huidproblemen. De speksteen versterkt ook uw kunstzinnigheid en bevordert de creativiteit. De speksteen kan door zijn zachtheid goed bewerkt worden tot verschillende grote en kleine voorwerpen zoals kralenkettingen, oorbellen, armbanden en hangers aan een koord. Verder wordt de steen bewerkt als kaarsenstandaards, waxinelichtjeshouders, wierookhouders, beeldjes en andere siervoorwerpen. Ook worden er houtkachels van speksteen gemaakt, omdat het een steensoort is die de warmte van het vuur heel lang vasthoudt.

Steatiet Zeepsteen of Speksteen (bron: http://www.lichtpuntjekristallen.nl/product/steatiet-zeepsteen-of-speksteen/)

De steen helpt deze energie te aarden en zijn een leidraad voor de hogere kennis die je zoekt. Heel krachtig in de west hoek van een medicijnwiel of op een altaar. Steatiet of speksteen moedigt zelfbeschouwing aan en leert je dat alle kennis die je zoekt al in jezelf aanwezig is, dat jij alles weet wat je nodig hebt. Ook helpt deze steen herinneringen aan rassen discriminatie te verwerken, omdat het vergeving schenkt en laat zien hoe je verder kunt. Deze kalmerende, aardende steen geeft kracht aan zowel het fysieke lichaam als aan de subtiele lichamen, vooral tijdens processen of uitdagingen. Deze steen helpt je om vol zelfvertrouwen door het leven te gaan, wat de richting ook zal zijn en wat er ook op je pad zal komen. Zeepsteen ondersteunt het skelet, de pezen en de organen van het lichaam. Ook goed bij verteringsproblemen door spanning.

Geschiedenis van speksteen

Al sinds 4000 v.C. is er al snijwerk van speksteen bekend. Waarschijnlijk omdat de zachte steen zich zo gemakkelijk laat bewerken. Ook de vredespijpen van de Indianen waren bijna altijd van speksteen gemaakt. Sinds de oudheid gaat het verhaal dat speksteenpoeder dat tot pasta wordt verwerkt verjongend werkt op de huid. Hildegard von Bingen beschreef dit verjongende effect op de huid uitvoerig. Zij was een opmerkelijke vrouw die leefde in de middeleeuwen van 1098-1179. Als non in de orde van Benedictus was zij de eerste Duitse vrouwelijke arts van betekenis. Zij genas mensen met metalen, edelstenen, kruiden, gebed en doormiddel van handoplegging. Nog altijd wordt er speksteenpoeder gebruikt als talk in de cosmetica.

Geneeskrachtige werking van speksteen.

Ook al is de geneeskrachtige werking van edelstenen en mineralen bekend, schakel bij lichte of ernstige klachten altijd medische hulp in.

Huidproblemen

Speksteen verzacht bij kleine rode vlekken of jeukende plekken. Leg de speksteen op de geïrriteerde plekken.

Vochtige handen

Bij zweetvoeten en sterke transpiratie van de oksels kunt u speksteen gebruiken. Wrijf waar nodig is de huid in met speksteenpoeder.

Verouderingsverschijnselen

Regelmatig gebruik van speksteenpoeder doet verschijnselen zoals rimpels verminderen. Wrijf regelmatig een papje van speksteenpoeder (speksteenpoeder dat is vermengt met water) op uw huid en laat deze enige tijd intrekken.

Huiduitslag

Wanneer u een kralenketting of een hanger van speksteen op uw huid draagt wordt u minder gevoelig voor huiduitslag.

Persoonlijkheid

Speksteen is een steen voor jonge mensen. De steen helpt om de persoonlijkheid te ontvouwen (tot ontwikkeling te komen). De steen kan met een koord om de hals gedragen worden of als kralenketting. De steen dient wel op de huid gedragen te worden.

Kunstzinnigheid en creativiteit

Beeldjes of voorwerpen van speksteen in de ruimte waar u verblijft versterken uw creativiteit en kunstzinnigheid.

Vindplaatsen

Speksteen wordt op veel plaatsen in de wereld gevonden. De bekendste landen zijn Brazilië, Afrika, China, Thailand, Australië, Groenland, India, Finland en Zwitserland

De kleuren van speksteen

Speksteen is er in verschillende kleuren. In wit en roze, beige tot lichtbruin, geel, groen variërend van licht naar donker en zwart. Er komen ook combinaties van deze kleuren voor.

Handelsvormen

Speksteen is te koop in allerlei vormen en formaten er zijn ruwe stukken die grillig van vorm zijn maar er zijn ook stenen die wat gladder zijn. Speksteen wordt verkocht als beeldjes, standaards voor kaarsen en als waxinelichtjeshouders, en wierookhouders, maar ook als sieraad zoals een kralen ketting, armband, oorbellen en als hanger voor aan een koord. De grote stukken speksteen worden ook gebruikt om houtkachels van te maken.

Op- en ontladen

Wanneer de steen gebruikt wordt voor geneeskrachtige doeleinden en de steen ziet er mat uit dan kunt u de steen enkele dagen in de aarde leggen. De steen wordt dan ontladen en daarna ook weer opgeladen.

Speksteen bewerken

Afhankelijk van de hardheid van de steen kan deze op verschillende manieren bewerkt worden. De speksteen kan worden geraspt, gezaagd en gesneden. De steen kan heel goed geschuurd en gepolijst worden. Wanneer de steen gepolijst wordt dan komen vaak de mooiste kleuren naar boven. Die kleuren kunnen verdiept worden door de steen in de was te zetten. U krijgt dan een mooie glans over de steen. Wanneer u een steen aan het bewerken bent kan het voorkomen dat er een kristal inzit. Deze kristallen zijn erg hard en moeilijk te bewerken. Sommige soorten speksteen kunnen ook erg schilferig zijn en vallen snel uit elkaar dus daar moet u wel rekening mee houden wanneer u met de steen aan de slag gaat.

Bron: http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/spiritueel/140598-speksteen-een-zacht-keitje.html


Alle blogs
Er zijn nog geen gepubliceerde posts in deze taal
Gepubliceerde posts zullen hier worden weergegeven.
nieuwste blog
Volg Spirit Stones ook via
  • Facebook Classic
bottom of page